Késeink acéljai
Írás Palcsesz Angelero Imre tollából az általa használt acélok felhasználhatóságáról...
Írás Palcsesz Angelero Imre tollából az általa használt acélok felhasználhatóságáról...
Itt pedig megmutatják, hogyan is kell használni a szeretett vasakat...
Itt találjátok a számomra és talán számotokra is hasznos késes oldalakat...
A kés volt az első eszköze az ősembernek, és ma használt késeknek már több ezer éve kialakult a formájuk, egyedül az anyagok változnak egy kicsit...
...egy srác, aki nem a legszebb késeket készíti, de valahogy stílusosan teszi azt...
A rozsdamentes késpengék felületi karbantartásigénye igen alacsony. Minimális gondozás mellett is ritka az elszíneződés, vagy a foltkorrózió...
Még egy szerény adottságú konyhában is többféle kést használnak a háziasszonyok, aki pedig szakszerűbben szeretné gyakorolni az ételek készítéséhez szükséges sokrétű munkát, az nem feltétlenül...
A kések legfontosabb része a penge. A fok (gerinc, hát) a penge felső, egyenes vagy ívelt része a markolattól a hegyig vagy a fokélkezdetéig terjedően...
Bicskák, folderek modern formái...
Hogy meg tudd állapítani milyen a késed...
Szakács kollégától kaptam néhány konyhakést élezésre. Egész jól sikerültek...
Ha gyémántporos követ vettünk, óvatosan élezzünk, illetve lényegesen kisebb előtolást alkalmazzunk: ezek a kövek sokkal gyorsabban dolgoznak, mint a por nélküli társaik...